PriveArtwine

Data: 19 august 2023

Pana la ora: 10:00 pm

:

De la ora: 7:00 pm

Regal de arome din Ținutul Crăiesc / Degustare de 7 vinuri Villa Vinèa & Savori tradiționale

Pret per persoana: 180lei

Rezervare la nr.: +40 (740)-044-354

Ținutul Crăiesc, menționat întâia oară în hrisovul de aur al sașilor transilvăneni din 1224, a marcat o istorie încărcată de tradiții, lăsând o moștenire culturală, adânc înrădăcinata în arta vinificației și a gastronomiei locale!
Păstrarea autenticității Transilvaniei medievale a fost ban de temelie în construcția cramei Villa Vinèa. Povestea a început în anul 2001, cand Heiner Oberrauch a descoperit în Mureș un loc plin de promisiuni – terroir cu sedimente formate din argilă și minerale, blândețea vânturilor vestice, râul șerpuind la baza podgoriei… un loc aparte care creează noblețe și desăvârșire în savoare!
Sâmbătă, 19 august, vă invităm să trăiți experiența istoriei locului și a unei pasiuni fără margini, care acum o puteți degusta prin picături de vin și poveste unică!
Te întâmpinăm cu rafinament, într-o asociere elegantă cu spumă de cremă gulyás și
~ Cuvee Celest Spumant Brut
~ Sauvignon Blanc Premium;
Vom continua călătoria prin valea Târnavei Mici pentru a descoperi intensitatea din complexitatea aromatica a vinurilor albe
~ Selection Gewurztraminer și
~ Riesling de Rhin Premium,
ideal complementată de savoarea autentică a paprikaș-ului din ghebe, servit în crustă de pâine;
Un echilibru de tanini catifelați va învălui seara, oferindu-i un post‐gust îndelungat de amintiri izvorâte din rădăcinile vinurilor roșii
~ Rubin Selection și
~ Feteasca Neagra Selection,
asociate cu tradiția gustului autentic al locului, gulyás de vită;
Închidem nobil, cu parfum intens și grațios,
~ Contessa Selection,
acompaniat de marele clasic al cofetăriei ungurești, tort Dobosh, devenit în 1885, desertul preferat al Împăratului Franz Josef I și al Împărătesei Sissi.
*rezerva acum! locurile sunt limitate!