PriveArtwine

Data: 25 august 2023

Pana la ora: 10:00 pm

:

De la ora: 7:00 pm

Soirée royale avec Prince Știrbey / 6 vinuri cu titlu nobil & 6 preparate de rang aristocrat

Pret per persoana: 180lei

Rezervare la nr.: +40 (740)-044-354

Nepot al domnitorului Țării Românești, descendent din neam brâncovenesc și din nobila familie Bibescu, numit de regele Carol I, Administrator al Domeniilor Coroanei, supranumit și „prințul alb” sau „o viață de om”, precum marele istoric Nicolae Iorga îl caracteriza, Prințul Barbu Alexandru Știrbey a lăsat o amprentă extrem de importantă în modernizarea și evoluția României!

La începutul secolului XX, Prințul Barbu Alexandru Știrbey a revoluționat agricultura prin noi viziuni și investiții, astfel, devenind și proprietarul celei mai mari pepiniere din țară, unde se altoiau soiuri autohtone, pe care le promova cu dăruire în pofida tendințelor de import al vinurilor internaționale. În pivnița imensă ce se găsea sub Palatul Știrbey din București se învecheau vinurile de pe domeniile Alteței Sale.

Crama de vinificație a domeniului Știrbey din Drăgășani, este una dintre valorile inestimabile pe care nobilul prinț le-a lăsat moștenire, și pe care, astăzi, Ileana, nepoata prinţesei Maria Știrbey, împreună cu soțul ei, Jakob Kripp, un baron şarmant din Tirol, Austria, le continuă povestea cu desăvârșire și onoare.

Trăiește „une véritable soirée noble” alături de Ileana, baronesa care va dezvălui unicitatea unei istorii fără sfârșit, a ceea ce reprezintă astăzi Prince Știrbey!

Meniu de rang nobiliar
~ Spumant Rosé din Novac
în asociere cu scrumbie afumată pe pat de verdețuri și flori aromate
~ Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2019
în asociere cu papaya învelită în prosciuto cu sos de rodie
~ Rosé Novac 2022
în asociere cu creveți glazurați în sos dulce cu icre de lime
~ Novac 2019
în asociere cu camembert tăvălit în cafea și cacao, servit cu strugure roșu
~ Merlot 2017
în asociere cu zacuscă de legume cu trufe
~ Vin de Glace
în asociere cu perle de brânză cu mucegai nobil Shropshire

*dress code required